Ja da var det tid for nok en liten fisketur til sjøen.smiley
Denne gangen reiste jeg til Vallesverdfjorden, ikke langt unna gamle E18. I dag var det virkelig kjempeflott vær. Solen var framme hele tiden og det er jammen meg ikke vanlig. Det blåste en del, men innimellom var det ikke så ille.

I dag hadde jeg funnet frem noen gamle iskalde reker som jeg tenkte torsken skulle få bryne seg på. Av lukta å dømme var de iallefall ikke ferske, men de måtte bare duge i dag. Klokken var rundt 1200 da jeg slengte ut stanga med søkke, krok og reke. Jeg lot stanga ligge å hvile, for så å finne frem slukhalsen, og fiske litt med det andre sprøttet.

Mange kast med slukhalsen men ingenting skjer. Så ser jeg at snøret på den andre stanga fyker utover. Jeg løper bort til sprøttet og drar til. Det er fisk i den andre enden, det er det ingen tvil om. Jeg mistenker en flyndre eller en liten torsk. Etter å ha kjempet litt for å få den opp fra dypet og manøvrert den mot land, skimter jeg en brun og flat skapning der nede. Det er ingen tvil, det er en ganske pen flyndre. Herlig! Veldig lenge siden jeg i det hele tatt hadde fått noe fisk på sjøen, så dette her var moro.

Flyndren hadde slukt reka ganske godt, så det tok noen minutter å få ut kroken igjen. Litt blod og søl men det gjør ingenting. Ivrig som jeg er, setter jeg på en ny reke på stanga med søkke og kaster ut igjen, omtrent på samma plassen som sist. Så tar jeg fatt i det andre sprøttet og kaster ut med sluk. Jeg lar den synke helt til bunnen, for så rykkvis fiske innover mot land. Plutselig hugger det til, og en fisk har gått på sluken. Jeg bruker en blåaktig 12 grams sildesluk, og er spent på hva dette kan være. Etter ett minutt så kommer fisken nærme land, og jeg ser at det er en torsk. En pen torsk på litt over en kilo, perfekt for middag senere.

Nå begynner det virkelig å blåse mye, og jeg kjenner at det fortsatt bare er Mars måned. Det er ikke snakk om noen varm fønvind her nei. Takke seg til at sola er godt framme og hjelper en frossen skrott.

Nå er klokken ca. halv to, og det er en liten stund siden jeg fikk torsken. Ryggen verker litt av å stå så mye, og utålmodigheten sniker seg sakte men sikkert frem. Da skjer det!

Sena på stanga med reke farer utover i kjempefart. Jeg skvetter til, får fatt i stanga og hugger til. Er det en ny flyndre? Det er tungt og litt kronglete å få denne inn mot land. Fisken går dypt og ruser ut av og til. Jeg kjenner spenningen stiger og håper det er en pen fisk jeg har på kroken. Det viser seg at det er en ny torsk. Denne er litt annerledes i fargen enn den forrige, men du verden for en nydelig fisk. En fantastisk flott torsk igjen. Denne skal mette magen til hele familien senere tenker jeg.

En halvtime går og ingenting skjer. Været er stabilt og bra. Føles ikke så gæærnt ut selv om det blåser ganske mye og er kaldt. Forrige gang jeg var ved sjøen og fisket måtte jeg kaste inn håndkleet etter bare en time. Vinden var helt horribel og blåste iskalde gruff gjennom skinn og bein. Det var et helt annet vær i dag. Jeg sjekket gradestokken før jeg dro, og det stod ni grader. Det er slett ikke verst i Mars måned.

Det som skjer nå er nesten tragikomisk, og er første gangen jeg opplever. Jeg kaster ut en blå sildesluk og den lander langt ute på vannet. Så skal jeg til å sveive inn, og Swoosj! Der røk jammen mei sveiva på snella i stykker. Billig drittsnelle tenker jeg, mens jeg bruker en aldeles håpløs teknikk for å få sveivet alt inn igjen. Som ikke det er nok så biter det også på en fisk!

Det tar veldig lang tid kan jeg si, å få sveivet inn denne fisken. Jeg må bruke tommel og pekefingeren på snellen for å lirke inn fisken, centimeter for centimeter. Endelig er den ganske nærme land, og det ser vel ut som en ganske pen torsk igjen. Frem med håven og NEI! Tror du ikke at fisken viklet seg løs fra sluken og forsvant ned i dypet igjen. Etter så mange minutter med tullete innsveiving, så endte det slik. Jaja. Det er fortsatt en fiskestang igjen som fungerer. Å kjøpe billig fiskesnelle straffer seg vel i lengden, men det har blitt mye fisk og morro med den uansett.

Nå er klokken kvart på tre, det er midt på dagen og på tide å komme seg hjem igjen. Det ble to ganske pene torsk og en ganske fin flyndre denne gangen. Det var slettes ikke verst, og fortjener sin plass her på bloggen.

Takk for nå og skitt fiske alle sammen.smiley