Da ble det endelig juni og sommer i Valdres. Greit og fint vær med plenty av varmegarder. Perfekt klima for å komme seg ut på fisketurer. I begynnelsen av måneden var ikke bettet på Vasetvannet all verden, men etterhvert tok det seg litt opp.

Det var virkelig sommerlige dager i Juni, med temperaturer opp mor tyve grader midt på dagen. Det eneste minus var at det hadde en lei tendens til å blåse opp litt, spesielt med vestlig eller nordlig vind.

Jeg husker fremdeles fra i fjor, den helt vannvittige fangsten helt øverst i Vasetvannet, da 17 pene fjelløretter ble tatt på mark og løye, midt på dagen. En sånn opplevelse hadde jeg langt fra forventet å oppleve igjen med der første.


Over ser du en flott aure tatt på Vasetvannet, ved millitærhytta.

Det ble mellom fem og ti fisketurer til Vasetvannet i Juni måned dette herrens året. Bettet var ikke veldig mye å skryte av. Det bet på noen fisker på nesten hver eneste tur, men det var mye småfisk. Det tok seg opp litt nærmere sankt hans, noe det alltid gjør.
Jeg har erfart at fisket er best på Vasetvannet nærmere 20 Juni.

Det skal også sies at det hadde vært veldig varmt og tørt, med uvanlig lite regn helt siden mai måned. Vannstanden var veldig lav, og elvene førte ikke med seg like mye vann som de pleide å gjøre på denne tiden av året.

På bildet over har fiskeren etablert seg på le siden av nordavinden. Flott vær men ikke all verden med bett på fjellauren.

Man fisket en del på den høyre siden av Vasetvannet, uten at det ble de helt store fangstene. To til tre turer gikk også til den øverste odden på venstre side av vannet, og her ble det tatt en del ørett. Øretten ville merkelig nok ikke ta løya, bare marken fra nærbutikken til Laeskogen.

Når det gjelder mark, var dette veldig vanskelig å grave selv, så en ble helt avhengig av å hamstre noen bokser fra butikken. Det hadde kanskje vært for tørt i bakken ei god stund, slik at marken gjemte seg langt der nede.

Uansett vart det mange trivelige fisketurer til Vasetvannet i Juni. Det var lite trafikk og stort sett veldig godt vær.