Fisketurer til Kvåsefjorden i Høvåg

25, 27 og 28 juli 2015

Det ble en etterlengtet ferie på sørlandet i slutten av juli måned. Selvsagt måtte jeg prøve å fiske meg litt sjømat for å bringe hjem til Toten senere. Noe av det jeg savnet mest med å bo på Toten var den raske tilgangen til sjøen, og spennende sjøfiske etter torsk, sei, flyndre og mer. Flere kilo med motstand i andre enden av snøret er en ubeskrivende opplevelse.

Det er spesielt en plass, eller rettere sagt to plasser jeg har som faste i Høvåg. Disse plassene har gitt meg masse fine fangster av torsk, flyndre, sjø-ørret, berggylte, sei og mer.

Det er passe dypt her og torsken går langs kanten inn mot land. Det virker som en god plass for flyndre også. Jeg har til dags dato ikke fått rødspette enda, men hvem vet hva fremtidige fangster vil bringe.

25 juli 2015

Mye vind fra nord, litt regn og 11 grader, men med iherdige forsøk og kast med slukhalsen kom til slutt resultatet.


En liten makrell på 0,45 kg, og en pen sørlandstorsk på 2,3 kg, tatt på slukhals ca. klokken 1430.

27 juli 2015

Det var litt vind fra sør og behagelig temperatur på 15 grader. Mange båter var ute og fisket i dag og det skulle virkelig bli en flott dag for fisking.

Etter mange kast med forskjellige sluker falt valget på en blå sildesluk, og ikke lenge etterpå gaus det på to fine pir. Jeg byttet til slukhals og fisket en stund med den, og plutselig hogg det på en nydelig torsk på et par kilo. Noen minutter senere skjedde det igjen, og en ny pen torsk på rundt 2 kilo havnet i håven.

En halvtime etterpå landet jeg også to pene makrell på ca 400 gram hver. Mye fisk denne dagen, og gleden var stor over å kunne bringe litt herlig sjømat hjem til Toten.

Det var morsomt å reise hjem til Ørsland i Høvåg og vise frem den flotte fangsten.
smiley

28 juli 2015

En ny tur til samme sted, og det ble mere fisk fra Vallesverdfjorden.


Denne gang ble det en fin torsk på ca 2 kilo, tatt på slukhals, en sei på ca kiloen, og et par små makrell. Jeg skulle ønske det kunne ha havnet en flyndre eller rødspette i håven også, men det ble ikke fisket så mye med bunnmeite.

Et dusin sjøfisker på noen timers fisking på 3 dager var over all forventning. Det ble godt å kunne ta med seg litt fersk fisk fra sørlandet hjem igjen til Toten.
smiley