Tur til Vaset, 12 juli 2015.

Denne gangen fisket jeg både på høyre siden av vannet, ved Ålfjell, og på venstre side mot Brennabu og Vasetstølen.

Det ble mye vandring i vått gress, gjørme, gjennom gjenngrodde kjerr osv. På vegen traff jeg også på denne lille krabaten.

Vegen til fiskeplassen gikk et stykke nordover på Ålfjellsiden av vannet, blant annet over et ståltrådgjerde og forbi et humpete jorde med kuer. Mye gjenngrodd fauna gjorde det vanskelig å finne mange fine fiskeplasser, men det dukket opp noen etterhvert.

Været var klart og varmt, og det var en rolig sørøstlig vind.

To pene øretter fikk jeg ganske så kjapt, og det ble noen små etterpå også. To aure på løje og en på mark. Det var bra med løje nærme vannkanten, selv om den ikke var så veldig ivrig på den butikk-kjøpte marken. Etter et par timer pakket jeg sammen og vandret tilbake til bilen, som stod parkert nedenfor bommen. Først kjørte jeg tilbake til hytta med fersk fangst, en liten tur på dass, deretter kjørte jeg tilbake til Vasetvannet, til venstre siden av vannet, og parkerte bilen nedenfor bommen der, like ved Millitærhytta.

Det ble et stykke å gå, og jeg pådro meg nok en pen masse med riper og blodige kutt fra brøyting gjennom gjenngrodde kjerrbusker. Helt øverst i vannet kom jeg til slutt, og det ble en 5/6 fine fisker på mark der også.

Etter en lang dag med fisking var fiskeren veldig fornøyd med nesten et dusin ørreter.